تنظیم فشار پکیج از جمله کارهایی است که توصیه میشود تمامی صاحبین پکیجهای دیواری حتما آن را فرا بگیرند. بالا و پایین شدن فشار در شرایط عادی از شایعترین مشکلاتی است که ممکن است در دستگاه شما ظاهر شود؛ پس نگران آن نباشید چرا که در آن صورت شما به آسانی با روشهای گفته شده در ادامه مطلب میتوانید به تنظیم فشار پکیج خود بپردازید.
اما بالا رفتن یا پایین آمدن مکرر فشار پکیج نشانه مشکلی در دستگاه است که حتما باید به رفع آن اقدام کنید. فرقی ندارد که شما در پی تنظیم فشار پکیج بوتان هستید یا در جست و جوی نحوه تنظیم فشار پکیج ایران رادیاتور منزل خود، در هر دو صورت خواندن ادامه مطلب کمک بسیاری به شما میکند.

شناخت فشار پکیج و اهمیت تنظیم آن
فشار آب پکیج را فشار پکیج میگویند. استاندارد فشار پکیج در بازه۱ تا ۲ است توسط عقربهای بر روی فشارسنج مشخص شده و در صورت بالاتر رفتن فشار از 2 یا پایینتر آمدن آن از 1 حتما باید به تنظیم فشار پکیج اقدام کنید. بهترین فشار 1.5 گزارش شده است اما اگر فشار دو دهم بالاتر یا پایینتر از مقدار گفته شده باشد هم مشکلی ایجاد نمیشود.
توصیه میشود به صورت هفتگی فشار دستگاه خود را چک کنید تا از بالا رفتن یا پایین آمدن فشار پکیج خود مطلع و مانع از بروز آسیبهای جبران ناپذیر به آن شوید. تنظیم فشار پکیج برای حفظ سلامت دستگاه و جلوگیری از آسیب رسیدن به قطعات و مختل شدن عملکرد آن خصوصاً در فصول سرد سال برای سرد نشدن ناگهانی آب منزل شما امری ضروری است.
دلایل کاهش فشار پکیج
- در هر دو مدل پکیجهای تک مبدله و دو مبدله سوراخ بودن مبدل حرارتی دلیلی بر برهم زدن تنظیم فشار پکیج دیواری میتواند باشد.
- از دیگر دلایل اصلی کاهش فشار پکیج نشتی در رادیاتور پکیج است؛ که گاهی به علت گرم بودن رادیاتور اصلاً دیده نمیشود.
- وجود سوراخ در اتصالات مسیر آب گرم مصرفی و لوله کشی مدار گرمایش پکیج نیز موجب افت فشار پکیج میشود.
- چک کردن منبع انبساط را فراموش نکنید؛ چرا که سوراخ بودن و یا کاهش باد منبع میتواند از دیگر دلایل باشد.

شیوه بالا بردن فشار پکیج
به دلایل گفته شده ممکن است فشار پکیج به کمتر از ۱ برسد و در طولانی مدت موجب گرم نشدن شوفاژ و مواد مصرفی میشود؛ که این امردر زمستان موجب آزار ساکنین خواهد بود و شما با طی مراحل زیر میتوانید به فشار پکیج را بالا ببرید.
- پیدا کردن شیر آبی یا مشکی رنگ در زیر پکیج و چرخاندن آن به سمت عقربههای ساعت
- بستن شیر به محض رسیدن عقربه فشارسنج برخط 1.5
دلایل بالا رفتن فشار پکیج
- سوراخ بودن مبدل ثانویه در پکیجهای دو مبدله و مبدل اصلی در پکیجهای تک مبدله می تواند دلیلی مبنی بر بالا رفتن فشار پکیج باشد.
- خراب بودن منبع انبساط با خارج کردن آب به جای هوا نیز باعث بهم خوردن تنظیم فشار پکیج ایران رادیاتور میشود.
- در صورتی که متوجه شدید خرابی شیر اطمینان و یا شیر تخلیه پکیج موجب بالا رفتن فشار پکیج دیواری شما شده است حتماً به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید..
- وجود هوا در مدار یا رسوب گرفتن مدارها نیز میتواند از علل شایع بالا رفتن فشار پکیج باشد.
شیوه پایین آوردن فشار پکیج
اگر به دلایل گفته شده متوجه بالا رفتن فشار پکیج خود و گذر عقربه فشار سنج از خط 2 شدید؛ حتماً مراحل زیر را جهت کاهش فشار پکیج انجام دهید. در صورتی که نتوانستید فشار پکیج خود را کاهش دهید؛ حتماً از یک متخصص خبره کمک بخواهید؛ چرا که بالا بودن فشار پکیج برای طولانی مدت، موجب خراب شدن منبع انبساط و ترکیدن لولههای گرمایش میشود.
- فصل زمستان با خالی کردن آب از یکی از رادیاتورها تا زمان رسیدن عقربه به خط 1.5 میتوانید باعث تنظیم فشار پکیج دیواری خود شوید.
- در فصل تابستان نیز با بستن شیر ورودی آب سرد و باز کردن شیر پرکن و یکی از شیرهای آب گرم ساختمان رسیدن عقربه فشارسنج را به خط 1.5 مشاهده کنید و پس از آن آب ورودی را باز کنید.

تنظیم فشار پکیج بوتان و ایران رادیاتور
فشار این مدل دستگاهها نیز مانند سایر پکیجها توسط عقربه مانومتر نمایش داده میشود؛ که در صورت بالا یا پایین بودن فشار آنها، شما به سادگی با راههای گفته شده میتوانید به تنظیم فشار پکیج بوتان اقدام کنید.
تنظیم فشار پکیج ایران رادیاتور نیز هنگام دیدن کد خطای 40 و 70 در این پکیجها امری ضروری است؛ چرا که این کدها نشانه پایین بودن فشار پکیج است و باید به سرعت برای تعدیل آن اقدام کنید.
